Eiskaffe med apfelstrudel

Vi skräddarsyr en resa till Wien för er

Gå till startsidan för Excalibur Tours

Wien

Husfasader i många färger

Österrikes huvudstad Wien är underbar stad att besöka och passar de flesta smakinriktningarna. Staden är känd för sin arkitektur där du kan hitta gamla byggnader i tidig modernistisk eller jugendstil och samtidigt hitta byggnader i en futuristiskstil. Efter en långdags shopping runt Stefansplatsen är ett kafébesök rekommenderat.

Kafékulturen startade i början av 1900-talet och är mycket stark i Wien, det finns en mängd små mysiga kaféer att besöka där smaklökarna verkligen får chans att njuta. Varför inte prova något typiskt österrikiskt, en kopp eiskaffe med apfelstrudel som serveras av propert klädd personal.

Men detta är verkligen inte allt Wien har att erbjuda. Musik är en viktig del i Wiens historia och då särskillt klassisk musik, de två mest kända konsertsalarna är Staatsoper (Stadsoperan) och Volksoper (Folkoperan) där konserter hålls i stort
sett varje kväll.

Staatsoper - Wien

 

Du hittar också gallerier, konstnärer och konstsamlingar med klassisk konst, installationer och det som är så experimentellt att det uppfattas som konst. Freud, Klimt, Mahler och Schönberg verkar svävar över de vackra kvarteren. Du kan njuta av äkta Sachertorten, Guglhupf, Freuds favorit, Mohnkuchen och Esterhàzy Torte–bara för att smaka på några av namnen. Eller strosa på Naschmarkt, den öppna marknaden med allt från färska fläskkotletter och korv till rambutan, mangostiner och andra exotiska frukter.

I Wien möts helt enkelt Europas historia och framtid, på en yta så stor att du hinner med både dig själv och semestern!
Självklart finns det mycket mer att se och uppleva och dessutom delar vi gärna med oss av våra egna tips, så tveka inte med att höra av er!


Skicka en förfrågan eller ring +46 70-723 97 98
Telefon