Tyskland

Tyskland är perfekt för en weekendresa!

Gå till startsidan för ExcaliburTours

München

München har så otroligt mycket att bjuda på, det finns något för alla smaker. Vare sig du är intresserad arkitektur, historia eller att besöka en av stadens ölträdgårdar.
Varje år hålls den populära Oktoberfesten i området Theresienwiese, där det dricks öl i enorma mängder och där festligheterna varar i två sprudlande veckor.

Presentation
Oktoberfesten har firats i många år ända sedan 1810, det var då Max Josephs son Ludvig I av Bayern gifte sig med prinsessan Theresia av Sachsen. Folket blev bjudna på en ölfest de sent skulle glömma som sedan blev tradition år efter år.
Staden har inte alltid varit så levande och glad som den är idag, under andra världskriget skapades kaos och förödelse. München fick utstå 71 bombraider där 600 medborgare dog och tusentals skadades samtidigt som många av de historiska byggnaderna förstördes.
Den engelska parken lockar både invånarna i staden och turister. Här går de långa promenader på skuggiga stigar, dricker öl på en av flera ölträdgårdar under sommaren och njuter av pittoreska frusna sjöar under vintern.
Circus Crone byggdes första gången 1919 och är idag Europas största cirkus. Då hade den 4000 sittplatser i en träbyggnad; idag har den 300 och är Europas modernaste samt enda fasta cirkus. Väl värd ett besök.


Skicka en förfrågan eller ring +46 70-723 97 98Telefon