Resor till Tjeckien!

Vi skräddarsyr en historisk rundvandring för er!

Logga - Tjeckien

Tjeckien

1993 upplöstes Tjeckoslovakien i två självständiga stater, Tjeckien och Slovakien. Tjeckien som är medlem i EU har ca 10 miljoner invånare.

Ungefär 95 % av landet utgörs av högland och bergsområden. Det finns också mycket skogar så djurliv och friluftsliv, som t.ex. vandring, skidåkning, trekking och mountainbiking frodas.

Tillverkningsindustri, jordbruk samt järn- och stålindustri är viktiga näringar. Öl produceras i ett stort antal olika bryggerier, vin produceras i Böhmen och Mähren och mineralvatten kan tas upp från mer än 900 naturliga källor.Tjeckien - Där ölen smakar bäst!

Den multikulturella huvudstaden Prag är över 1000 år gammal och fascinerar och fängslar sina besökare med sin många historiska byggnader i olika stilar. Staden har besökts av allt från vänliga besökare till fientligt inriktade inkräktare som svenskarna 1648 i trettioåriga krigets slutår.

Förutom Prag så finns det många andra intressanta, och en del mycket vackra, städer att besöka.

Res tillsammans till Prag med kollegor eller vänner. Tjeckiens vackra huvudstad är en av Europas främsta kulturstäder med konst och arkitektur från många epoker. Det finns nog ingen annan plats där ölen smakar bättre och där det är så inbjudande att promenera som i Prag.

Ring eller mejla för en förfrågan om resor till Tjeckien så tar vi fram ett förslag som passar er och er plånbok. Självklart är alla våra offerter för resor till Tjeckien gratis.

*Observera att man oftast får billigast priser om man kan undvika utresa torsdag eller fredag samt hemresa söndag. Som högsäsong räknas framförallt mars-maj samt augusti-september.

Skicka en förfrågan eller ring +46 70-723 97 98Telefon