Designintresserad?

Vi skräddarsyr en resa till Glasgow för er

Logga - Glasgow

Glasgow - Skottland

I Glasgow tävlar ett nästintill oräkneligt antal kulturattraktioner om din uppmärksamhet. Här möts traditionell teater med moderna multimedia-shower och 1800-talskonst med avancerad modern arkitektur. Glasgow - SkottlandFramstående konstnärer, av vilka Charles Rennie Mackintosh är den mest betydande, har bott i Glasgow och förändrat stadens utseende för alltid. En sak som alltid har varit
säker och som underströks 1990 då 12 kulturministrar från EU utsåg den skotska metropolen till europeisk kulturstad är: Glasgow är Skottland med stil!

En utmärkelse som du lätt skriver under redan efter din första promenad genom stadens gator. Kiropraktorn kanske vill lägga till ett varningens ord: Du kan få sträckningar i nacken av att, uppifrån och ner, beundra så många smakfullt designade byggnader i varierande stilar. Så varför inte gå in och titta? Det är värt det varenda gång. Speciellt Mackintosh la lika stor vikt vid insidan av sina överdådiga byggnader som vid fasaderna. På en del caféer, som t ex, Willow Tea Room, kan art nouveau stilen inte bara beses och beundras - den genomsyrar hela atmosfären. Och när du ändå sitter så bekvämt kan du väl passa på prova några "shortbread" till ditt te? Det passar bra när du ska smälta så mycket konsthistoria.

Det är känt att motsatserna dras till varandra och Glasgows motsägelsefullhet kommer att förtrolla dig. När du t ex går ner från Glasgow Green vid River Clyde till Armadillo kommer du inte bara att gå genom århundraden av historia. Du kommer också att se två av stadens mycket olika landmärken - Storbritanniens äldsta allmänna park och dess kanske mest ovanliga konserthus. Motsatserna kunde inte vara mer spännande! Naturligtvis finns det massor av andra fascinerade motsatser att upptäcka. Längre ner på den här sidan hittar du några intressanta platser som du kan börja din vistelse i Glasgow på, självklart med länkar till mer information.

Oavsett om du är arkitektur-freak, konstälskare, designintresserad eller fotbolls-fan kommer du att passa in i Glasgow. Och det är när museerna stänger som staden börjar röra på sig. Titta in på någon av pubarna och ta en avkopplande öl eller ät middag på någon av de senaste stjärnskotten på Glasgows restauranghimmel. Är du sugen på att dansa går det också bra. När allt kommer omkring är det mer än en ny musiktrend som började i hjärtat av den här staden. Kika in under "Insider Tips" så får du fler förslag. Där kan du också hitta information av mer okänt slag - vi berättar t ex hur många mål som gjordes i världens första internationella fotbollsmatch


Skicka en förfrågan eller ring +46 70-723 97 98Telefon