Barcelona

Staden som aldrig sover!

Logga - Barcelona

Barcelona

Barcelona är staden som aldrig sover. Med 1,8 miljoner människor är det en av Europas hetaste städer både när det gäller kultur och nöjesliv.

Konstverk på La Rambla

Stadens mest kända gata är
La Rambla som är 1,2 kilometer lång och tar sig ner till Medelhavet. Gatan är full av försäljare, konstnärer, gatuartister och butiker samt möjlighet att äta något.

Ett besök av saluhallen El Mercat de la Boqueria är ett måste för alla läckergommar. Den ligger i angränsning till La Rambla och kan vara en skön avstickare när man börjar bli lite sugen på något gott.

 

I Barri Gótic, gamla stan, finns det kyrkor, palats, fontänfyllda torg och slingrande gränder.

Stadsbild  vid Font Montjuic Vägen upp till fontänen Font Montjuic

En häftig upplevelse i Barcelona är den magiska fontänen, Font Montjuic. Det är en show som pågår i 30 min och kombinerar färger, ljusrörelser, musik och rinnande vatten.

 

Barcelona är olik andra storstäder på grund av sin närhet till stranden och detta ger ett intryck av att vara på en badort längs med kusten. Man kan börja sin dag med shopping eller sightseeing och under siestan gå och lägga sig på stranden för att senare mot kvällen utforska nattlivet.

Sandstrand och badgäster

Barcelonas båthamn

Båthamnen är en skön plats att ta en kvällspromenad på. Där finns gott om restauranger med bla. läckerheter från havet att sätta tänderna i. Om man inte råkar vara hungrig, kan man istället slå sig ner vid något av de många mysiga cafeérna.

 

Katedralen La Sagrada Familia - Barcelona

Något man inte får missa när man är i Barcelona är den fantastiska katedralen La Sagrada Familia. Inuti finns museet som berättar historien om byggandet och Antonio Gaudí, katedralens arkitekt.

Läs mer

 

Skicka en förfrågan eller ring +46 70-723 97 98Telefon