Guld i Lettland!

Vi skräddarsyr en resa till Riga för er!

Logga - Riga

Riga

Riga – vid Europas vägkorsningar. Staden blev en av de viktigaste städerna i Hansan som kontrollerade den livliga östersjöhandeln under 1300- och 1400 talen. 1918-1940 ockuperades Lettland och blev endel av Sovjetunionen. Lettland återfick sin självständighet 1991, men det ryska och sovjetiska inflytandet kan fortfarande beskådas i många egendomliga landmärken som finns kvar, t.ex. Vetenskapsakademins byggnad i Riga som ser ut som en gammal bröllopstårta.

Gränd med hus

Sevärt
Rigas gamla stad är som ett levande museum där moderna bekvämligheter går hand i hand med medeltida charm. Riga har bevarat många av sina gamla träbyggnader och har kanske flest trähus i Europa. Riga är även centrum för jugendstilen i Nordeuropa. Här finner du byggnader som är proppfulla med groteska figurer, nymfer och satyrer och är något av det mest fantasifulla som gjorts i denna stil. Ett tips! Börja gå på Albertgatan mitt i jugendstilens hjärta i närheten av svenska ambassaden och rikta blicken uppåt

Transport
Den moderna internationaliserade flygplatsen ligger ca 10 km sydväst om Riga. Från Riga når man så gott som hela Lettland efter högst tre timmars körtid. I Riga åker man billigt på buss, spårvagn eller trådbuss. Men känner man för att promenera i staden går detta alldelas utmärkt.

Ät gott och roa dig i Riga
Jamaicansk, japansk, judisk, koreansk, libanesisk, rysk, svensk, kaukasisk, ukrainsk, thai, turkisk, malaysisk, medelhavsk, eller något så exotiskt som uzbekisk eller tartarisk mat – allt det där och mer därtill kan du hitta i Riga. Trots det internationella utbudet finns det gott om traditionellt lettiska restauranger. Letterna älskar svamp och hatar halvfabrikat. Med början mitt i gamla stan kan du gå från dörr till dörr och testa stämningen. Detta gör att konkurrensen är stor och barerna, diskoteken och nattklubbarna gör allt för att hålla hög standard med bra musik och skön stämning.

Ett måste
Det sägs att letterna använder större delen av sin inkomst på blommor. Vare sig det är sant eller ej är Riga en av de få platser där du kan köpa blommor 24 timmar om dygnet! Besök Flower Market C-4 på Vermanes garden Terbatas. Öppettiderna – ja som sagt imponerande 24 timmar alla dagar i veckan!

Skicka en förfrågan eller ring +46 70-723 97 98Telefon