Nyfiken på POLEN?

Kom med ett önskemål och vi skräddarsyr er resa!

Logga - Warzawa

Warszawa

Warszawa är en stad som verkligen väckts till liv igen. Den Gamla staden totalförstördes under andra världskriget, men återuppbyggdes närmast in i detalj och är idag upptaget på UNESCO:s världsarvslista.

Nöjeslivet, shoppingen och serveringarna lockar storstadsbesökarna. Se Gamla Stan och Lazienkiparken med bl a Slottet på ön som främsta attraktioner.

1971 började det kungliga slottet Zamek Króelwski, återuppbyggas. Tycker man om att vandra kan från slottet gå vidare på någon av de
små, smala gatorna som leder
in i hjärtat av Gamla Staden - Staro Miasto som nästan förstördes helt under Andra Världskrigen.

Ett stort renoveringsarbete har Polackerna lagt ner på en delvis rekonstruerad gammal stadsmur i Gamla staden.

Stadsbild kyrktorn och hus

Gamla Staden har ett slott och intill den står det en statyn föreställande Sigismund III, den svenske Vasakunden. Statyn är äldsta monumentet i Warszawas och dateras till 1644.

Om man vandrar gatan Piwna upp kommer man till St Martin kyrkan.
Kyrkan har en tavla över hjältar från kriget och motståndsrörelsen.
Kyrka skadades svårt under andra världskriget. Torget i Gamla Staden har många gamla vackra hus att beskåda.

Dessa hus kunde återbyggas, tack vare gamla ritningar. Runt torget finns flera trevliga restauranger att besöka för en bit mat, en öl eller en kopp kaffe. Gamla Staden kan också visa upp en unik staty - Syrena, Warszawas symbol. Statyn hittar du vid stadsmuren varifrån man har en fin utsikt över staden.

Floden Vistula som går rakt genom staden och delar den i två områden. Väster om floden är det bäst för turister, med den moderna stadskärnan och gamla stan. I närheten av Centralstationen finns en av Europas största shoppingcentras - Arkadia och Blue City med hundratals butiker.

The official website of Warszawa

Skicka en förfrågan eller ring +46 70-723 97 98Skicka en förfrågan eller ring 031-352 67 90