Nyfiken på POLEN?

Kom med ett önskemål och vi skräddarsyr er resa!

Logga - Krakow

Krakow

Krakows uppkomst är oklar. En gamla myt säger att staden bildades av den härskaren Krak, på Wawel berget. Han grundade den ovanpå en grotta som ockuperats av en glupsk drake.

Krak förintade draken genom att bjuda den en djurhud stoppad med tjära och svavel, vilken den slukande utan närmare eftertanke.

I verkligheten, har spår av mänsklig boning från förhistorisk tid, hittats i Krakow och det första fornminnet är från det slaviska folkets etablering längs med stränderna av Wisla på 700-talet.

Torghandel och kyrka


Visste Du att Krakow under lång tid var en mäktig och betydelsefull stad i Mellaneuropa?
Här i Polens gamla huvudstad hittar Du en medeltida stadskärna som till viss del liknar Prags.

Efter det att Du checkat in på något av våra centralt belägna hotell kan du under en stadsrundtur bland annat se rester av den gamla stadsmuren, Europas näst äldsta universitet samt Wawelkullen med det kungliga slottet. Här levde tidvis den svensk-polske kungen Sigismund III Vasa och här är han begravd.

Krakow är fortfarande en betydande universitetsstad vilket i hög grad Torg kyrka turisterpåverkat stadens kultur och nöjesliv. I mysiga gamla källarvalv hittarDu många restauranger, pubar, jazzklubbar och även toppmoderna diskotek.

Utanför Krakow finns Wieliczka, världens äldsta fortfarande aktiva saltgruva, som klassats som kulturminnesmärke av UNESCO.
Här kan Du se de mest otroliga statyer och rum helt byggda i saltkristall!

Kanske vill Du också besöka Auschwitz-Birkenau, två av andra världskrigets mest ökända koncentrationsläger.
Vi har arbetat med resor till Krakow i många år och kan mycket om Krakow.

Då vi har många grupper som reser till Krakow året runt så håller vi oss uppdaterade med allt som händer där. Vi ordnar er resa med allt från buss, tåg eller flyg samt boende och program. Vi organiserar bland annat riktade studiebesök, utflykter, restaurangbesök och konsertbiljetter

Vill ni äta riktigt gott och prisvärt i centrala Krakow kan vi rekommendera restaurang Leonardo Ristorante som garanterat tillfredställer alla läckergommar med underbar god mat, utsökt dryck och förträfflig service.

Leonardo Ristorante

Leonardo Ristorante

Leonardo Ristorante
Leonardo Ristorante


Ring eller mejla för en förfrågan om resor till Krakow så tar vi fram ett förslag som passar er och er plånbok. Självklart är alla våra offerter för resor till Krakow gratis..

Skicka en förfrågan eller ring +46 70-723 97 98Telefon