Nyfiken på Polen?

Kom med ett önskemål och vi skräddarsyr er resa!

Logga - Polen - Resor Polen

Polen

Vårt grannland Polen i syd är ett intressant land som gått stadigt uppåt som tursimdestination i mätningar på senare år.

Polen - Resor PolenNationen bildades på 900-talet, förlorade sin själständighet på
1700-talet men återfick den 1918 igen. Under andra världskriget invaderades Polen av både
Tyskland och Sovjet. Efter Sovjetunionens upplösning så är landet en demokrati och landet är med i EU sedan 2004.

I norr så finns det flera välkända kuststäder där stränderna och olika spa-anläggningar drar till sig mycket folk. Mest kända är de långa vita sandstränderna mellan Swinousjie och Gdansk, den Polska Rivieran, också kallad för Östersjöns pärla.

Ungefär 30 mil sydöst om Gdansk så ligger landets huvudstad, Warszawa, med sina ca 1,8 miljoner invånare. Det är en av de snabbast växande städerna i Europa. Staden, som förstörts mycket i krigen, är nu till stor del inne i ett omfattande byggnads- och renoveringsarbete.

25 mil därifrån ligger Krakow. En gång i tiden var detta Polens huvudstad. Det är en mer välbevarad stad med ett vackert centrum, ”gamla stan”. Förutom att titta på alla sevärdheter i staden så är det också vanligt att man tar en utfärd till Auschwitz eller/och till saltgruvan i Wieliczka.

Vill man åka skidor så finns skidorten Zakopane relativt när Krakow. Där har flera världsmästerskap avgjorts genom åren.

 


Skicka en förfrågan eller ring +46 70-723 97 98Telefon