Res till Italien

Kom med ett önskemål och vi skräddarsyr er resa

Logga - Venedig

Venedig

Vilken underbar stad! Ståtliga byggnader, pittoreska gränder, romantiska broar och vatten överallt.

Kanaler, båtar

Venedig är inte stort tilll ytan, men det är lätt att gå vilse bland alla kanaler och broar. Om du skulle irra bort dig (vilket även kan hända lokalbefolkningen), så se det som ett spännande äventyr, då du upptäcker saker som en vanlig turist missar. Hittar rätt - det gör du alltid!

Ta vattenbussen Vaporetton som lägger till vid Markusplatsen. Den berömda platsen med kyrkan; Basilica San Marco är en utmärkt startpunkt. Här ligger det vackra Palazzo Ducale, som var den venetianska regeringens säte i flera århundraden.
Det har vackra salar från forna tider. Från palatset kan du prova att följa i de dödsdömda fångarnas fotspår över den berömda Suckarnas bro.

Exklusiv shopping finner du på gatan Mercerie som sträcker sig mellan Markusplatsen och Rialto. Affärer med bra utbud av skor, väskor och skärp är lätta att hitta i Venedig, annars är det mest glas och festivalmasker som dominerar.

Att äta ute kan bli dyrt om du väljer en restaurang vid Markusplatsen. Ta dig gärna tid att promenera lite längre in på en av sidogatorna, där priserna är lägre på de mysiga trattoriorna.

En tur till ön Murano - även kallad Mini-Venedig är alltid uppskattat. Murano är hjärtat av den venetianska glasindustrin och du kan här se världens finaste samling av venetianskt glas.

För den strand- och solsugne är en tur till ön Lido en bra paus i det kulturella. Ön är fylld av liv och rörelse och bjuder på många olika sportaktiviteter. Det är även tillåtet att köra bil och cykla på Lido.

Skicka en förfrågan eller ring +46 70-723 97 98Telefon