Res till Italien

Kom med ett önskemål och vi skräddarsyr er resa

Logga - Rom

Rom

Om talesättet "alla vägar bär till Rom är sanningsenligt, bör det bara vara en tidsfråga innan du kommer till denna stad! Det finns inget sätt att undkomma det, Rom är liktydigt med historia. Sevärdheterna är många och skiftande - etruskernas gravvalv, medeltida klocktorn och renässansens palats.

Rom är en vidsträckt stad fylld med fantastiska torg, antika sevärdheter och en anrik historia. Tänk att Julius Cesar har vandrat på de gator där du och dina vänner promenerar idag...

Sin storlek till trots är det en stad som är lätt att hitta i och du känner dig snabbt hemmastadd. Det hör naturligtvis samman med att romarna själva är öppna levnadskonstnärer, som njuter av god mat, fotboll
och kärleken!

Rom blev Italiens huvudstad 1870, då den intogs av Garibaldis trupper och landet enades. Staden imponerar på de flesta med sin anrika historia, men får moderna stadsplanerare att slita sitt hår. Än idag växer staden så att det knakar, men den kunde onekligen vara mer välordnad.

Rom är byggt på sju kullar, som idag är stadens historiska centrum (Centro Storico) och omges av gamla tiders försvarsmurar. Missa inte en promenad uppe på Palatinen, en av de sju kullarna, belägen mellan Colosseum och Forum Romanum. Romerska lämningar kantar din väg och från toppen har du fri utsikt över staden!

Skicka en förfrågan eller ring +46 70-723 97 98Telefon