Res till Italien

Kom med ett önskemål och vi skräddarsyr er resa

Logga - Neapel

Neapel

Neapel är en mycket vacker stad, med ett naturskönt läge vid Neapelbukten och med närhet till den välbekanta vulkanen Vesuvius. I sundet utanför staden ligger öarna Capri, Ischia och Procida, alla lämpliga utflyktsmål för en dagstur. Här längs Italiens sydvästkust finns en av landets vackraste kuststräckor,
vars mest kända turistmål är Sorrento och
Amalfi.

Neapel är Italiens tredje största stad och har landets näst största hamn, med en livlig sjöfart. Staden Neapel är en kontrasternas stad, med en blandning av gammalt och nytt, anrika palats och moderna höghus, smala gränder och soliga torg. I Neapel finns gamla universitet, interessanta museer och en av Europas största teatrar, Teatro San Carlo. Besökaren kan också beskåda spännande katakomber med vägg- och takmålningar från tidig kristen tid samt en mängd ståtliga kyrkor och andra byggnader, som t ex slottet Castel Nuovo från 1200-talet.

I Neapel kan man njuta av allt ifrån fantastisk konst till god mat och smakrika viner. Staden har givit oerhörda bidrag till västvärldens kultur och har producerat några av världens största filosofer, författare, politiker, helgon och konstnärer. Imponerande spår eller delar av deras livsverk kan fortfarande skådas på många håll, t ex i Italiens många vackra byggnader.

Skicka en förfrågan eller ring +46 70-723 97 98Telefon