Resor till Irland

Vi skräddarsyr en resa till Irland för er!

Logga - Irland

Irland

Irland har en fantastiks natur och en lång och intressant historia fantastiks natur och en lång och intressant historia.
Det gamla keltiska språket gaeliskan lever delvis kvar här (det är vanligast i väst). Många skyltar är på gaeliska. På vissa pubtoaletter t.ex. så står det fortfarande Mna för kvinnor och Fir för män.

Irland - Resor till Irland

På denna del av den stora gröna ön i Atlanten (Nordirland borträknat) bor det cirka 4 miljoner personer varav en halv miljon i huvudstaden Dublin.
En stad som blommat upp enormt på senare år och det snabbt. Industri och finansvärlden har vuxit till sig och tagit en allt större del från jordbruket som tidigare var största näringen.

Dublin är en stad där man ser stora kontraster mellan de gamla georgianska gatorna och kvarteren gentemot de moderna områdena som t.ex. Temple Bar och Smithfield.

Det sjuder av olika arrangemang inom musik, konst och teater. Dublins teaterfestival är väl värld ett besök för teaterfantaster. Staden bjuder på en avslappnad atmosfär och folket är oftast mycket gästvänliga och sociala.

Det finns hur många pubar och barer som helst att välja på. Kanske kan en tur med whiskeyprovning på The Old Jameson Distillery vara intressant? Föredrar du öl så får du, på Guinesss Storehouse mitt i Dublin, veta allt du behöver veta och lite till om detta världskända öl.

 

Skicka en förfrågan eller ring +46 70-723 97 98Telefon