Utforska Tallinn!

Vi skräddarsyr en resa till Tallinn för er!

Logga - Tallinn

Tallinn

Tallinns medeltida historia syns överallt i dess kyrkor och trappgavlar, men Tallinn är också en modern stad, med livligt nöjesliv och billig shopping.

Under Hansans tid var Tallinn en av de viktigaste handelsstäderna i Östersjön. 1991 förklarades Estland självständigt och Tallinn har sedan dess upprustats rejält och har idag blivit ett populärt resmål för många nordbor.

Sevärt
Gamla Stan som 1997 placerades på Unescos världsarvslista. Domberget med domkyrkan samt Alexander Nevski-katedralen. I Kadriorgparken ligger Kadriorg-palatset och konstmuseet som grundades av Peter den Store. Botaniska trädgården har över 8000 olika växtarter.

Utflykter
Den gamla kurorten Pärnu ligger 130 km från Tallinn och är ett attraktivt utflyktsmål under sommaren. Orten är belägen längs kusten med långa vita sandstränder och vackra hus. Här hittar du även Tervis Spa som har prisvärda behandlingar såsom örtbad och lerinpackningar.

Transport
Tallinns flygplats ligger ca 4 km från stadens centrum. I centrala Tallinn klarar man sig bra till fots men det finns också spårvagnar och bussar för trötta fotgängare.

Roa dig
I Tallinn hittar du mängder av bra restauranger med influenser från jordens alla hörn. Servicen är ofta mycket bra och du äter för en rimlig kostnad. Gör ett besök på medeltidsrestaurangen Olde Hansa, Vanaturg 1, med träbänkar och ordentliga ölkaggar. I Gamla Stan finns många trevliga barer och pubar, vissa med livemusik. För nattugglor erbjuds flera nattklubbar och diskotek med öppettider fram till tidig morgon. George Browne’s, Harju 6 är en populär irländsk pub med levande musik. Dekoltee på Ahtri 10 är en av Nordeuropas största nattklubbar.

Shoppa
Här kan du göra billiga och bra fynd. På shoppinggatan Viru ligger de flesta och mest exklusiva butikerna och i varuhusen Stockmann och Kaubamaja hittar du det mesta. I Gamla Stan handlar du stickade tröjor, tyger och keramik direkt av hantverkarna. Du kan också hitta fynd i de små antikaffärer som finns på flera platser i staden.

Smaka på
Den inhemska ölen Saku som är både god och billig.

Skicka en förfrågan eller ring +46 70-723 97 98Telefon